Lerántjuk a leplet az intelligensnek mondott fűtőfóliákról.

Kell egy blog a szélhámos fűtésrendszerek ellen

2017/11/08. - írta: fűtőfólia tévhitek

Te is bedőltél már egy ígéretesnek tűnő fűtésrendszer ajánlatnak? Talán már meg is bántad?

image003.jpg

Óriási lehetőséget biztosít az internet és a Google a szélhámos értékesítési módszerek részére. A szakmabeliek elnézően mosolyognak és máshová kattintanak, ők a neten szörfözők 0,1 %-a. A „maradék” 99,9 % olvasó pedig áhítatosan olvassa az észosztó igehirdetéseket, amelyek gyakran ellenkeznek a Föld nevű bolygón érvényes fizikával, de megfogalmazzák az ő céljaikat és álmaikat, mert marketing szakmai szempontoknak példásan megfelelő szélhámosságokat olvashatunk nap mint nap.

Ennek a „maradék 99,9 %” olvasónak szeretnénk ezen a felületen segítő kezet nyújtani és feleleveníteni a fizikaórán tanultakat. Az oldalon fellelhető írások igyekeznek a laikus – nem pejoratív értelemben értendő – más szakmában jeleskedő olvasók értékítéletét befolyásolni a kalmárszellemtől mentes térbe.

Talán meglepő, de létezik még néhány ember, akinek fontos, hogy honfitársai ne „vásároljanak be” olyan fűtéstechnikai terméket, amit utólag nagyon megbánnak. Ezek a szakemberek – remélhetően egyre többen lesznek – írják a tájékoztató anyagokat, vagy begyűjtik csokorba a neten fellelhető tisztességes és szakszerű tájékoztató írásokat, méréseket, tanulmányokat. Mert vannak ilyenek is, de ezek mögött nem áll hatalmas marketingbüdzsé, emiatt sokszor alig „hallatszanak ki” a hatalmas reklámzajból.

A nagyképen látható reklám az anti-tájékoztatás eklatáns példája. Ha az én autóm éppen 96 lóerős, akkor hogyan jön ki a matek?

Gyanítható, hogy honfitársaink túlnyomó többsége nem vásárolt a csodálatos adalékból, aminek használata után félköbméter homokot is lehet szórni a motor szelepfedele alá működés közben. Általában így szoktuk az autónkat használni, én például el sem indulok félköbméter homok nélkül még a Közért-be sem!

Sok átverés ennél nagyságrendekkel kifinomultabb, az épületek fűtésével kapcsolatban átlagosan két évenként jelennek meg korszakalkotó találmányok. Ezek közti eligazodásban próbálunk meg segíteni kedves olvasóinknak.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://futofolia.blog.hu/api/trackback/id/tr6913196964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása